GL1800 GOLD WING DCT 2022

PRIS: kommer,-


BESKRIVELSE


Siden introduksjonen som en naken 1000 cc maskin i 1975, har Honda Gold Wing alltid representert det ultimate innen motorsykler. Gjennom tiår har den vokst i fysisk størrelse, og skapt et varig og uovertruffent rykte for luksus, kvalitet og komfort.

Til 2018 tok imidlertid GL1800 Gold Wing og Gold Wing Tour en ny retning og fremstod som helt nye fra hjulene og opp. Gold Wing ble slankere, lettere og smidigere mens en rekke nye funksjoner ble tilført for å opprettholde ryktet som teknologisk flaggskip, inkludert muligheten for 7-trinns Dual Clutch Transmission (DCT). Til 2020 fikk støtdemperne optimalisering og sykkelen ble lettere å manøvrere i lave hastigheter. Til 2021 fikk lydanlegget en stor oppgradering, og for 2022 presenteres en ny farge.

En mer kompakt motorsykkel
Gold Wings motor og chassis ble designet i fellesskap til gjenfødelsen i 2018. Kjørestillingen ble flyttet litt fremover og motorsykkelen ble langt mer kompakt enn tidligere. Motoren med seks sylindere og 24 ventiler ble også optimalisert med hensyn på størrelse, men opprettholdt sine krefter, skred av dreiemoment og avhengighetsskapende kraftleveranser.

Med Throttle By Wire kan man velge mellom de fire kjørenivåeene TOUR, SPORT, ECON og RAIN. Dual Combined Brake System (D-CBS) endrer egenskaper ut i fra hvilket kjørenivå som er valgt. Modellen er ellers utstyrt med Hill Start Assist (HSA). Den manuelle girkassen er utstyrt med seks gir, pluss et elektrisk revers-system. DCT-alternativet har 7 trinn, men også en funksjon for krypkjøring - både fremover og bakover.

Komfortabel luksus
Gold Wing tilbyr en total følelse av frihet, med ren kjøreglede og ytelse matchet med stilig design. En aerodynamisk effektiv kåpe kanaliserer luften rundt føreren, mens den elektrisk styrte vindskjermen justeres etter dine preferanser. De luksuriøse setene tilbyr komfort hele dagen. Lydsystemet er oppgradert og leverer nå en bedre lydkvalitet, og funksjoner som Smart Key, Apple CarPlay ™, Android Auto ™ og Bluetooth ™ gir moderne bekvemmeligheter og tilkoblingsmuligheter.

En 7-tommers TFT-fargeskjerm gir all informasjon for lyd- og navigasjonssystemene, samt kjøremodus. Informasjonen vises i differensierte segmenter i en veldig funksjonell rekkefølge, slik at føreren kan få alle relevante data med et minimum av øyebevegelse.

Klar for langtur
Gold Wing er utstyrt med intregrerte bagasjerom på totalt 60 liter. Bensintanken rommer 21 liter og forbruket ligger på 0,55 liter per mil. Den kjøreklare vekten er 366 kilo for den manuelle utgaven og 367 kilo for DCT-versjonen. Hastigheten som settes med cruise control-bryteren på høyre styrehalvdel vises nederst til venstre på speedometeret. Toppeffekten på 126,5 hestekrefter inntreffer ved 5 500 rpm, mens maksimalt dreiemoment på 170 Nm leveres ved 4 500 rpm.

HØYDEPUNKTER

  • 1 833 kubikk og seks sylindere
  • Oppgradert lydanlegg
  • 7 tommers TFT-skjerm i farger
  • Hill Start Assist
  • Fire ulike kjørenivåer
  • Tredje generasjon DCT med 7 trinn
  • Forbedret manøvrering ved lav hastighet
  • Elektrisk justering av vindskjerm
  • Nøkkelfri tenning
  • Full LED-belysning og blinklys som slås av automatisk

TEKNISK DATA

ColorDescription

Mat Jeans Blue Metallic

Cubic

1833

CylindersQty

6

HP

126.5

KW

93

LicenceClass

A

TransmissionType

DCT

Consumption

0.55

CO2perKM

127

SeatHeight

745

RpmMax

5500

TorqueMax

170

RpmMaxTorque

4500

Height

1430

Length

2475

Width

925

Weight

367

EngineType

Væskekjølt 4-takts, 24-ventils SOHC rekkesekser

StartEngine

Elektrisk

DriveTrainType

Kardang

GearsQty

7

FueltankVolume

21.1

BrakesFront

320 mm dobbel, 6-stemplet kaliper

BrakesRear

316 mm enkel, 3-stemplet kaliper

SuspentionFront

Dobbel Wishbone

SuspentionBack

Pro Link

TyresFront

130/70R 18

TyresBack

200/55R 16