GL1800 GOLD WING DCT 2021

PRIS: 411.990,-


BESKRIVELSE


Gold Wing - Hondas touring-flaggskip - ble helt gjenfødt i 2018 med en radikal vektreduksjon, dobbel Wishbone-fjæring, splitter ny sekssylindret motor og 7-trinns DCT-alternativ. Nå rir den inn i 2021 med oppgradert lyd- og høyttalerkvalitet. Dens status som flaggbærer for ny teknologi er velbegrunnet, med banebrytende funksjoner som spenner fra 7-tommers TFT-skjerm, gyrokompassnavigering, Apple CarPlay ™, Android Auto ™, elektrisk vindskjerm, Smart Key, 4 kjøremoduser og Hill Start Assist. En ny og moderne fargekombinasjon kommer også til 2021.

Siden introduksjonen som en naken 1000 cc maskin i 1975, har Honda Gold Wing alltid representert det ultimate innen motorsykler. Gjennom tiår har den vokst i fysisk størrelse, og skapt et varig og uovertruffent rykte for luksus, kvalitet og komfort.

Til 2018 tok imidlertid GL1800 Gold Wing og Gold Wing Tour en ny retning og fremstod som helt nye fra hjulene og opp. Gold Wing ble slankere, lettere og smidigere mens en rekke nye funksjoner ble tilført for å opprettholde ryktet som teknologisk flaggskip, inkludert muligheten for 7-trinns Dual Clutch Transmission (DCT). Til 2020 fikk støtdemperne optimalisering og sykkelen ble lettere å manøvrere i lave hastigheter. Til 2021 er det lydanlegget som får en stor oppgradering, samtidig presenteres en ny farge.

En mer kompakt motorsykkel

Gold Wings motor og chassis ble designet i fellesskap til gjenfødelsen i 2018. Kjørestillingen ble flyttet litt fremover og motorsykkelen ble langt mer kompakt enn tidligere. Motoren med seks sylindere og 24 ventiler ble også optimalisert med hensyn på størrelse, men opprettholdt sine krefter, skred av dreiemoment og avhengighetsskapende kraftleveranser.

Med Throttle By Wire kan man velge mellom de fire kjørenivåeene TOUR, SPORT, ECON og RAIN. Dual Combined Brake System (D-CBS) endrer egenskaper ut i fra hvilket kjørenivå som er valgt. Modellen er ellers utstyrt med Hill Start Assist (HSA). Den manuelle girkassen er utstyrt med seks gir, pluss et elektrisk revers-system. DCT-alternativet har 7 trinn, men også en funksjon for krypkjøring - både fremover og bakover.

Komfortabel luksus

Gold Wing tilbyr en total følelse av frihet, med ren kjøreglede og ytelse matchet med stilig design. En aerodynamisk effektiv kåpe kanaliserer luften rundt føreren, mens den elektrisk styrte vindskjermen justeres etter dine preferanser. De luksuriøse setene tilbyr komfort hele dagen. Lydsystemet er oppgradert og leverer nå en bedre lydkvalitet, og funksjoner som Smart Key, Apple CarPlay ™, Android Auto ™ og Bluetooth ™ gir moderne bekvemmeligheter og tilkoblingsmuligheter.

2021 GL1800 Gold Wing er tilgjengelig i en moderne Pearl Deep Mud Grey fargekombinasjon med oransje innslag på frontskjerm, motordeksel, frontlysdeksel, bensintank og bakdel. En 7-tommers TFT-fargeskjerm gir all informasjon for lyd- og navigasjonssystemene, samt kjøremodus. Informasjonen vises i differensierte segmenter i en veldig funksjonell rekkefølge, slik at føreren kan få alle relevante data med et minimum av øyebevegelse.

Klar for langtur

Gold Wing er utstyrt med intregrerte bagasjerom på totalt 60 liter. Bensintanken rommer 21 liter og forbruket ligger på 0,55 liter per mil. Den kjøreklare vekten er 366 kilo for den manuelle utgaven og 367 kilo for DCT-versjonen. Hastigheten som settes med cruise control-bryteren på høyre styrehalvdel vises nederst til venstre på speedometeret. Toppeffekten på 126,5 hestekrefter inntreffer ved 5 500 rpm, mens maksimalt dreiemoment på 170 Nm leveres ved 4 500 rpm.

HØYDEPUNKTER

  • 1 833 kubikk og seks sylindere
  • Oppgradert lydanlegg
  • 7 tommers TFT-skjerm i farger
  • Hill Start Assist
  • Fire ulike kjørenivåer
  • Tredje generasjon DCT med 7 trinn
  • Forbedret manøvrering ved lav hastighet
  • Elektrisk justering av vindskjerm
  • Nøkkelfri tenning
  • Full LED-belysning og blinklys som slås av automatisk

TEKNISK DATA

ColorDescription

Pearl Deep Mud Grey


Cubic

1833 cm3


Brand

Honda


CylindersQty

6


HP

126.5 HK


KW

93 kW


LicenceClass

A


TransmissionType

DCT


Consumption

0.55 l/mil


CO2perKM

127 g/km


SeatHeight

745 mm


RpmMax

5500 o/min


TorqueMax

170 Nm


RpmMaxTorque

4500 o/min


Height

1340 mm


Length

2475 mm


Width

925 mm


Weight

367 kg


EngineType

Væskekjølt 4-takts, 24-ventils SOHC rekkesekser


StartEngine

Elektrisk


DriveTrainType

Kardang


GearsQty

7


FueltankVolume

21.1 liter


Navigation

1


BrakesFront

320 mm dobbel, 6-stemplet kaliper


BrakesRear

316 mm enkel, 3-stemplet kaliper


SuspentionFront

Dobbel Wishbone


SuspentionBack

Pro Link


TyresFront

130/70R 18


TyresBack

200/55R 16