DL1050XT 2021

PRIS: 216.900,-


BESKRIVELSE


Dette er kjøremaskinen som sluker flere land eller milevis med grusveier før solen går ned. Med 2020-oppdateringene er V-Strom 1050XT et av de virkelige gode alternativene i Adventure-klassen!

V-Strom 1050XT har en god del ekstra utstyr og teknologi sammenliknet med standard 1050. Den har eikefelger, justerbar vindskjerm, sentralstøtte, motorbøyler, ekstra motordeksel, handguards, LED signallys, justerbar salhøyde og 12 V-uttak under salen. 1050XT fremstår dermed som en komplett eventyrmaskin for de store oppdragene.

XT-modellen har også Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) med en ny seks-retningers/tre-akset IMU. S.I.R.S. Og den har cruisekontroll, oppdatert ABS og et kombinert bremsesystem som nå inkluderer Hill Hold Control. I tillegg har den såkalt «Slope Dependent Control System» som styrer bakhjulsløft når du kjører bratte nedkjøringer eller ved ekstremt hard oppbremsing med forbrems.

Basisoppskriften til kjøregleden finner du i den gjennomprøvde rammekonstruksjonen og den momentsterke V-twinnen på 1037 kubikk. Twin Spar aluminium-rammen er utviklet gjennom mange år og har aldri vært bedre. Den balanserer vekt og stivhet med optimale kjøreegenskaper på alle typer veier. Det gir fantastiske kjøreegenskaper.

Aluminium-svingarmen bak kontrolleres presist av den fullt justerbare støtdemperen. Ved enkelt å bruke dreiehjulet på demperen definerer du sykkelens egenskaper. Du kan stive den opp dersom du har passasjer og bagasje. Eller du kan gjøre den mykere for mer komfort.

Også foran har V-Strom justerbare dempere. Gaffelen fra KYB tilbyr kjøreopplevelser i toppklasse. Den har justering både for kompresjon og returdemping. I sum kan du sette opp din V-Strom 1050 perfekt for deg og din kjørestil. Det er en stor fordel for deg som trives like mye på løst som på fast underlag.

Den oppgraderte motoren har fått et 4-trinns kjøreprogram som gir deg som fører bedre utgangspunkt under alle slags forhold og veier. Traction control-systemet registrerer kontinuerlig hastighet på begge hjulene, åpningen på gassen, motorturtall og gir. Systemet reduserer raskt motorkraften dersom det oppdager hjulspinn, ved å justere tenningen og lufttilførselen i motoren.

Med alle justeringsmuligheter både på støtdempere og motor, er V-Strom 1050 XT klar for alle typer eventyr!

Føreren kan velge mellom fire ulike moduser: 1, 2, 3 og OFF. Trinnene fra 1 til 3 varierer i hvor mye hjulspinn som tillates.

Mode 1 er det minst sensitive nivået. Systemet tillater til en viss grad hjulspinn, og trinn 1 passer for gode forhold på asfalt.

Mode 2 er et moderat nivå hvor systemets traction control griper inn noe tidligere enn i trinn 1. Trinn 2 er for middels godt veigrep.

Mode 3 er det mest sensitive trinnet, som tillater minst hjulspinn før traction control-systemet griper inn. Mode 3 passer fint for regnføre og veier med generelt dårlig grep.

OFF-modus kobler ut hele traction control-systemet. Her har du som fører full kontroll med kraften på bakhjulet.

HØYDEPUNKTER

  • Den har teknologiske nyheter som Ride-by-Wire (elektronisk gasskontroll), traction control (antispinn) med fire sensitive moduser, en tre-trinns Drive Mode Selector (ulike gassresponser) og Suzukis Easy Start System.
  • Helt nytt multifunksjonelt LCD instrumentpanel, med all den informasjonen du trenger for å gjøre kjøreturen perfekt.
  • Ny Tokico Monoblock firestempelkaliper foran, med 310 mm flytende bremseskive, med Suzuki Anti-lock Brake System (ABS) for optimale bremseegenskaper på alle typer underlag og føre.
  • Suzuki originale alu-bokser leveres som tilbehør, for deg som planlegger langturen.
  • Smart USB-kontakt ved instrumentene, til GPS eller telefonen.

TEKNISK DATA

Slagvolum (ccm) 1037 ccm
Motortype 4-takt, 90° V-Twin
Boring & Slag (mm) 100,0 x 66,0
Girtype 6-trinns, konstant utveksling
Total lengde 2265 mm
Total bredde 940 mm
Total høyde 1465 mm
Akselavstand (cm) 155,5 cm
Bakkeklaring (cm) 16,0 cm
Salhøyde 85,0 cm
Vekt fulltanket 247 kg
Fjæring foran Teleskopisk opp/ned gaffel, springfjær, oljedemping
Fjæring bak Link type, springfjær, oljedemping
Forbrems Skivebrems, dobbel
Bakbrems Skivebrems
Dekk foran 110/80R-19M/C 59V slangeløs
Dekk bak 150/70-17M/C 69V slangeløs
Drivstofforbruk 4,8 l/100 km
Drivstofftank (liter) 20 liter
Utslipp 112 g/km
Total lengde/bredde (tommer) 2265 x 940 mm
Kjølesystem Væskekjølt