CBR1000RR-R FIREBLADE 2021

PRIS: 331.990,-


BESKRIVELSE


En helt ny Fireblade er født. 2020-modellen er produsert med et urokkelig fokus på banekjøring.

Hondas ikoniske Fireblade har utviklet seg til å bli en fantastisk sportsmotorsykkel på 1000 kubikk etter at den ble introdusert i 1992. Honda Racing Corporation er sterkt involvert når legenden nå videreføres i en helt ny og råere motorsykkel.

Nye Fireblade lener seg tungt på motor- og chassis-teknologi fra den «gatelovlige MotoGP-maskinen», RC213V-S. Aerodynamikken er hentet fra MotoGP-sykkelen RC213V og Fireblade er helt ny fra scratch - når det gjelder motor, styring og aerodynamikk - for en optimal racingytelse.

Ny og kompakt rekkefirer

Med blanke ark har Honda og HRC sine utviklingsingeniører laget en ny rekkefirer for CBR1000RR-R Fireblade. Den deler boring og slaglengde med RC213V og har en ultrakompakt utførelse. En rekke tiltak er gjort for å oppnå en rå ytelse kombinert med pålitelighet og stabilitet. Motoren leverer nå en toppytelse på 217 hestekrefter ved 14 500 rpm. Maksimalt dreiemoment er 113 Nm ved 12 500 rpm.

Throttle By Wire-systemet er videreutviklet for raskere respons og forbedret følelse. Med tre ulike kjørenivåer kan du velge hvordan motorsykkelen skal oppføre seg. Det er dessuten mulig å skreddersy Power, Engine og Wheelie control.

Honda Selectable Torque Control (HSTC) er på plass med 9 nivåer (kan også deaktiveres). Teknologien er optimalisert for RR-R og legger nå til slip rate control. HSTC opererer jevnt mens den leverer maksimal tillit for føreren. For effektive race-starter er CBR1000RR-R utstyrt med Start Mode. Den begrenser turtallet til 6000, 7000, 8000 og 9000 rpm-grenser, selv med full gass, slik at føreren kun kan fokusere på å slippe clutchen.

Optimalisert geometri

Reduksjonen i den fysiske størrelsen på motoren åpnet for nye muligheter når det gjelder utviklingen av ny ramme og svingarm. Resultatet har blitt mer nøyaktig styring i høye hastigheter, forbedret stabilitet under akselerasjon og innbremsing, samt bedre grepfølelse foran og bak.

Diamantrammen er produsert i 2 mm aluminium og stivheten er er nøye kalkulert for å leverer maksimalt med kjørefølelse.

Akselavstanden er nå 1 455 mm med styrevinkel på 24 grader og forsprang på 102 mm (fra 1 405 mm, 23 grader/96 mm) for stabilitet. Den kjøreklare vekten er 201 kilo. Svingarmen er hentet fra RC213V-S og er 30,5 mm lenger, men veier det samme som tidligere.

Moderne teknologi

En seksakset IMU (Inertial Measurement Unit) erstatter den femaksete i den forrige modellen. Den oppgraderte teknologien gir bedre beregningsgrunnlag for mer nøyaktig kontroll av hvordan motorsykkelen oppfører seg.

CBR1000RR-R er ellers ustyrt med Showas nye Honda Electronic Steering Damper (HESD). Systemet får signaler fra hjulhastighetssensorer og IMU. Tre ulike nivåer er tilgjengelig.

Opp/ned-gaffelen fra Showa er på 43 mm er fullt justerbar. Bak sitter det en fullt justerbar Showa Balance Free Rear Cushion Light (BFRC-Light). Den tillater at trykkendringer inne i demperen kontrolleres jevnere og at dempingen forbedres i forhold til en konvensjonell løsning.

Bremsevirkningen er forbedret for banekjøring ettersom nye radialmonterte firestemplete kalipere fra Nissin er på plass foran sammen med 330 mm bremseskiver. Bremsekaliperen bak er den samme Brembo-enheten som brukes av RC213V-S. Den nye Firebladen har fått to bremsenivåer. SPORT fokuserer på høy bremseytelse ved veikjøring, mens TRACK håndterer bremsing fra mye høyere banehastigheter.

Det er montert en fem tommers TFT-basert fargeskjerm med høy oppløsning. Den kan tilpasses til å vise nøyaktig den informasjonen føreren vil se. De ulike kjøresystemene kan enkelt betjenes via en fireveis bryter på venstre side.

Aggressiv design

I tillegg til ny motor og ny ramme, har CBR1000RR-R en ny aggressiv fremtoning. Det er imidlertid ikke primært for utseendets skyld, men for den totale ytelsen, begrense hjulløft under akselerasjon og forbedre bremsestabiliteten. Det er blant annet montert vinger som effektivt genererer samme downforce som RC213V MotoGP-maskinen.

HØYDEPUNKTER

 • Ny 999,9 cm3 rekkefirer, ultrakompakt design
 • 5 tommers TFT-skjerm i farger
 • Optimalisert Throttle By Wire for raskere respons og forbedret følelse
 • Tre ulike kjørenivåer, pluss muligheter for skreddersøm
 • 9 nivåer av traction control
 • Kjøreklar vekt på 201 kilo
 • Launch Control for optimale starter
 • Ny ramme og svingarm for bedre håndtering
 • Seksakset IMU gir bedre kontroll
 • Ny og effektiv aerodynamikk
 • Hondas Smart Key System

TEKNISK DATA

Brand

Honda


Segment

Supersport


Consumption

0.63


ColorDescription

Grand Prix Red, Mat Pearl Morion Black